2014. december 4., csütörtök

21. fejezet - Daenerys



Már mindenki megérkezett Aryához, csak Jont várták. Sansa húgának a lakását tegnap kitakarították, aztán feldíszítették, hogy igazi parti hangulat legyen. A lámpákat lekapcsolták, csak egy maradt égve, de abba Sandor - őt kérte meg Arya, mert neki nem kellett semmire sem felállnia a művelethez - egy bordó színű villanykörtét csavart. Arya valahonnan még egy diszkó gömböt is szerzett, ami most sejtelmes fényekkel forgott körbe-körbe. Főzéssel nem foglalkoztak, rendeltek mini szendvicseket, pogácsát, és még vettek egyéb ropogtatnivalókat, Talisa sütött egy hatalmas tortát "Újra itthon!" felirattal, az italt pedig Robb szállította le még délután, aztán Sansáék előtt leparkoltak, és közösen mentek el Arya lakásához.

Sandor feszélyezve érezte magát, miután a vendégek elkezdtek szállingózni. Sansa testvéreit már ismerte, velük jól is érezte magát, hiszen találkoztak többször is. De nem szeretett új emberekkel megismerkedni, mert nem szerette a pillantásokat, amikkel az arcát vizslatják, persze titokban, vagy legalábbis ők azt hiszik, titokban. Hálás volt Sansának, mert bárkivel is volt, vagy bármit csinált, ha jött valaki, azonnal mellette termett, és átkarolta. Így aztán, nem volt benne biztos, hogy egyszerűen Jon régi barátai ennyire normálisak, vagy attól, hogy Sansa mellette volt, de senki sem foglalkozott az arcával.

Sajnálta, hogy éppen az ő apja volt az, aki miatt meghaltak Sansa szülei, és azt is, hogy egyáltalán meghaltak. Biztosan nagyon jó szülők lehettek, ha ilyen remek embereket neveltek fel. Nehezen fogadott a szívébe idegeneket, de Sansa testvéreit kedvelte. Ők is mindannyian elfogadták őt, és a lány azt is elmesélte neki, hogy Aryának mennyit köszönhet, pedig korábban azt hitte, hogy még csak nem is szimpatikus Sansa húgának.

Jon testvérein kívül néhány régi barátja volt ott, egy része az egyetemről, és akinek volt barátnője, vagy felesége - ilyen is akadt -, azok együtt mentek, és ott volt még Sansa ismerőse a kiadóból, Ygritte, akivel mostanában Jon jár. Mindenki ott volt, a fiút várták, akit Arya csak egy egyszerű vacsorára hívott meg magához. Pontban fél hétkor Jon belépett az ajtón, mindannyian egyszerre köszöntötték, aztán elkezdődött a parti. Sandor még sosem volt házibuliban, mivel sosem hívták meg sehova, lévén, hogy nem voltak barátai, viszont ez a mostani tetszett neki. Leginkább beszélgetett Sansa testvéreivel, Robb-bal meglepően sok közös témájuk akadt, de néhányat táncoltak is, már ha azt a lötyögést, amit ő táncnak hívott, annak lehet nevezni. Főleg lassúztak, és a zenére ringatózni, miközben Sansa a fejét a mellkasára hajtotta, jó érzés volt.

Robb-bal és Talisával együtt indultak haza, taxival. Persze Arya indulás előtt még ellátta őket jó tanáccsal:
- Remélem, kihasználjátok, hogy senki sem fog rátok nyitni, vagy sírni a gyerekszobában - kacsintott a testvéreire.
Mikor hazaértek, Sansa és Robb megbeszélték, hogy reggel küldenek egymásnak sms-t ha felébredtek.
Már nála voltak a zuhany alatt, amikor Sansa megjegyezte:
- Remélem, tesómék megfogadják Arya tanácsát.
- Biztosan - mosolygott rá.

Másnap reggelire Sansával közösen sütöttek egy hatalmas adag tojásrántottát, és mellé szalonna szeleteket is. Miután négyen az összes ételt elpusztították, elindultak Gyálra Annáért, aztán pedig egész délután lustálkodtak.


*****


Haza kéne menni - gondolta Jorah -, mert holnap reggel dolgoznom kell. Vasárnap este volt, és ő abban a bárban ült a pultnál, ahol Daenerysszel találkoztak. Ott volt tegnap is, a múlt hétvégén is, de a lány nem jelentkezett. Az egyik asztalnál több középkorú nő ült, és köztük az egyik, egy fekete hajú, vékony nő időről-időre ránézett, és szemezni próbált vele. Jorah mindig elnézett, persze ügyelve, hogy ne legyen feltűnő, de a helyzet egyre kínosabb lett. Az órájára nézett, látta, hogy nemsoká tíz óra, úgyhogy gyorsan felhajtotta az italát, és elindult kifelé. A fekete hajú nő talán azt hitte, hozzá igyekszik, mert beletúrt a hajába, és kihúzta magát. Még látta a nő arcán a csalódottságot, ahogyan elhaladt az asztaluk mellett.

Három lépésre volt a bejárattól, amikor kinyílt az ajtó, és megjelent benne Daenerys. Azonnal észrevette Jorah-t, enyhén elmosolyodott, és tovább nem is ment, megvárta a férfit az ajtóban. Amikor azonban odaért hozzá, és át akarta ölelni, a lány azt mondta:
- Ne itt!
Kint azt kérdezte:
- Felmehetünk hozzád?
- Hát persze! - válaszolta, és elindultak.
Csak néhány percre lakott, addig szótlanul, lehajtott fejjel baktattak egymás mellett. A férfi nem tudta mire vélni a dolgot, de a mellette lévő nőből áradt a feszültség, ami rá is átragadt.


Kinyitotta a bejárati ajtót, a kulcsot felakasztotta a mellé rendszeresített szögre.
- Kérsz valamit inni? - kérdezte a lányt.
- Egy pohár bor jólesne - bólintott.
- Fehér vagy vörös?
- Talán fehér - válaszolta Dany rövid gondolkodás után.
- Foglalj helyet, mindjárt hozom - kísérte be a szobába, és felkattintotta a lámpát.
A konyhában elővette a hűtőből a bort, aztán idegességében kínlódott egy sort a dugóhúzóval. Végre sikerült kinyitni, akkor elővett két tisztának tűnő borospoharat, és töltött.

Mikor bement a szobába, először alig látott, mert Daenerys lekapcsolta a világítást, egyedül az éjjeliszekrényen lévő lámpa világított gyengén. Ahogy a derengő fényben meglátta a lányt, érezte, hogy máris keményedni kezdett odalenn. Dany a fotelben ült, anyaszült meztelenül, de mégsem látott belőle semmit, mert a lábai keresztben voltak, a haja pedig két oldalra előre volt húzva, és bár nagy mellei voltak, most a dús haja nyert, mert teljesen eltakarta a kerek halmokat. Az, hogy mindent látott, de mégis semmit sem, izgatóbb volt, mintha egyszerűen pőrén az ágyra feküdt volna.
- A bor - nyögte ki.
A lány felállt, és egy nagymacska puhaságával hozzá sétált.
- Kissé túl vagy öltözve - mondta, és kezével a nadrágján keresztül felmérte, hogy mennyire izgult már fel. Mikor megérezte, hogy a férfi nadrágja pattanásig feszül, elégedetten elmosolyodott, és lehúzta a cipzárját.
Jorah felsóhajtott, amikor végre megszűnt a nadrág szorítása. A lány keze körülfogta a péniszét, és lassan elkezdett le-föl mozogni rajta, közben a szemével egy pillanatra sem engedte el az övét.
- Mikor kínálsz meg végre?
- Tessék - mondta a lánynak, és felemelte az egyik poharat.
- Nem erre gondoltam - vette ki a kezeiből mindegyik italt Dany, és letette az asztalra. - Hanem rád.
Azzal hanyatt lökte az ágyra, és levetkőztette. Ráült a csípőjére, úgy, hogy a hímvesszője a fenekét érintette, és csókolózni kezdtek. Jorah a lány hátát, és a melleit simogatta, aztán egyszer csak Dany felemelkedett, és magába vezette a férfiasságát. Előbb lassan, majd egyre gyorsabban mozgott rajta, miközben ő még mindig a melleit masszírozta, de amikor a nő megfogta az egyik kezét, és a csiklójához tette, az ujjaival azonnal kényeztetni kezdte.

Szinte egyszerre volt orgazmusuk. Megvárta, hogy a lány elérjen a határáig, csak akkor engedte el magát, különben ettől a hirtelen és intenzív aktustól már jóval hamarabb képes lett volna kielégülni. Mindig szépnek találta Daeneryst, de abban a pillanatban, amikor az arcát elöntötte kéj, egyszerűen gyönyörű volt. Nem húzódott el tőle, úgy hanyatlott izzadtan a mellkasára, hogy még mindig benne volt.

Néhány percig így, eggyé vált testtel feküdtek.
- Az elmúlt két hétben csak erre tudtam gondolni - szólalt meg a lány, és már nem volt feszültség a hangjában.
- A múlt héten, és tegnap is vártalak - válaszolta szemrehányás nélkül.
- Nem mehettem - suttogta a rajta fekvő szőke istennő.
- Miért? - Nem akart kérdezősködni, de egyszerűen kibukott belőle.
- Férjem van - hangzott rövid hallgatás után a válasz.
Már értem - gondolta -, biztosan hozzáment valami gazdag, vén faszihoz. De vajon akkor miért éppen velem van, hiszen én is öreg vagyok hozzá - töprengett.
- Most hogyan tudtál eljönni?
- Üzleti útra ment. Reméltem, hogy a bárban leszel, nem akartam mással lenni.
- És ha nem lettem volna ott? - kérdezte.
- Muszáj lett volna a feszültségem levezetni - hangzott a válasz -, de tudtam, hogy ott leszel.

Nem volt féltékeny, hiszen nem ígértek egymásnak semmit.
- Nagyon öreg? - kíváncsiskodott.
- Kicsoda?
- A férjed.
- Nem, miért lenne az? - csodálkozott Daenerys.
- Hát, hogy velem... - kezdte, de nem fejezte be, mert a lány elnevette magát.
- A férjem fiatal, magas, jóképű és iszonyatosan erős testfelépítésű. Bomlanak utána a nők.
- De akkor miért én?

A lány leszállt róla, és mellé feküdt, úgy folytatta.
- Több mint két éve vagyunk házasok, és amikor hozzámentem, minden barátnőm engem irigyelt, hogy milyen szerencsés vagyok. Csakhogy én nem voltam bele szerelmes, és ő sem belém. A házasságunkat a szüleink rendezték el, és nekünk nem volt választásunk, mert ez a házasság a záloga a két cég egyesítésének. Aztán, valahogy mégiscsak megszerettem. Akkor sem volt eget rengető szerelem, de legalább úgy éreztem, hogy talán nem lesz olyan szörnyű ez a házasság. De két hete rájöttem, hogy szeretője van.
- És bosszút akartál állni, azért mentél a bárba? - kérdezett közbe Jorah. Dany ránézett, és elmosolyodott.
- Nem. Azért mentem, hogy bánatomban leigyam magam. Aztán megláttalak téged, és úgy gondoltam, miért is ne? Ha neki lehet, akkor nekem is!
Egy kicsit hallgatott, aztán enyhén elpirult.
- Ne vedd sértésnek, de egyrészt láttam, hogyan nézel rám, másrészt úgy gondoltam, ha véletlenül meg is látnak együtt, a korod miatt senki sem gondolná, hogy a szeretőm vagy.
Jorah nem sértődött meg, hiszen tisztában volt vele, hogy majdnem kétszer annyi idős, de az utolsó két szó szöget ütött a fejébe.
- A szeretőd vagyok? - kérdezett vissza.
- Ha nincs ellene kifogásod - válaszolt Daenerys, és most először úgy tűnt, zavarba jött. - Amikor azt az italt küldtem neked, még nem tudtam, hogy ennyire jó vagy az ágyban. Szeretnék veled máskor is találkozni, most is alig vártam, hogy a férjem végre elutazzon.
- Hogy is lenne kifogásom? Örülnék neki - mondta, és valóban őszinte örömmel töltötte el, hogy ezek szerint máskor is együtt lehetnek még, ráadásul a hallottak büszkeséggel töltötték el.
- Hol az a bor, megszomjaztam - nézett rá mosolyogva Dany.
- Tessék - adta át, aztán figyelte, ahogy a lány megissza, közben néhányat kortyolt a sajátjából ő is.
Mikor Daenerys pohara kiürült, kivette a kezéből, és letette.
- Te alig ittál - nézett rá újdonsült szeretője.
- A többit úgy gondoltam, rólad fogyasztom el.
Dany elmosolyodott, ő pedig óvatosan a két melle közé csöppentett a nedűből, aztán fölé hajolt.

*****

Sansa hétfő reggel elvitte Annát a bölcsődébe, hazafelé pedig azon gondolkodott, hogy augusztusra mi legyen a terv. A bölcsődében már korábban szóltak, de most a gondozónő ismét emlékeztette az augusztusi zárva tartásra. Három hétről volt szó, és talán közben elmehetnének nyaralni. Lehet, hogy egy átlagos kapcsolatban ilyen rövid idő után még nem közösen mennének, de neki meg sem fordult a fejében, hogy ne Sandorral együtt utazzanak el. De vajon Sandor milyen nyaralást szeret? Egyáltalán, szokott-e járni?
Az utóbbi években Joffreyval mentek közösen, sőt, egyszer még Cersei, Jaime és Tommen, Joff öccse is jött velük. Viszont Joffreynak a nyaralás abból állt, hogy egész nap fetrengtek a tengerparton, esetleg a férje jet-skizett, vagy vízisíelt, este pedig diszkóba mentek. Ő általában olvasott, néha úszott, egyébként pedig halálra unta magát. Várost nézni, múzeumba szeretett volna menni, és majdnem sírva fakadt a repülőgépen, amikor az olaszországi nyaralásból úgy jöttek haza, hogy hatvan kilométerre voltak Rómától, és nem láthatta még a Colosseumot sem, mert a tengerpartról nem mozdultak el.
Talán elmehetnének valahová a Bükkben, vagy az Őrségben, esetleg a Mátrába, ahol lehetne kirándulni, bár nem volt benne biztos, hogy Annával mennyire tudnának.
Majd valamelyik este megkérdezem Sandortól, hogy mit szeretne - gondolta.

Aztán az jutott az eszébe, hogy nem sokáig halogathatja már, hamarosan beszélnie kell Ramsayvel. Az újságíró eddig nem jelentkezett, de mivel egy gyomorhurut nem tart hetekig, biztosan hiányolni fogja majd, és ő még azt sem tudja, mit mondjon neki? Mert mi van, ha a történtek Ramsay manipulációjának a következményei? Akkor nem tudná neki rossz szájíz nélkül elmondani a házassága alatt történteket, így is nehezére esne róla beszélni. Sőt, ha valóban ő mondta el Theonnak a szülei balesetének részleteit, akkor azt sem érdemelné meg, hogy beszéljen vele, hiszen akkor minden Ramsay undorító terve szerint alakulna. De honnan fogja megtudni, hogy valóban így volt-e?

Idáig jutott a gondolataiban, amikor csengettek, és megérkezett Gendry. Tanultak, aztán Meerával is, majd evett egy keveset, és leült fordítani. Fél egykor megszólalt a telefonja, és a kijelző szerint a bölcsődéből keresték. Aggódva vette fel a telefont, mert arra gondolt, hogy talán beteg lett Anna, azért keresik.
- Üdvözlöm, az igazgatónő vagyok a bölcsődéből - hangzott a női hang, és Sansa halálra rémült a hangsúly hallatán.
- Sansa Stark, csak nincs valami baj Annával? Beteg lett? - kérdezte.
- Nem, egészséges - de még mielőtt fellélegezhetett volna, az igazgatónő folytatta -, a bölcsődében ma bombariadó volt. Valaki betelefonált, mi pedig kihívtuk a rendőrséget, akik azt mondták, ürítsük ki mielőbb az épületet. Kimentünk a gyerekekkel a játszótérre, a tűzszerészek átvizsgálták az épületet, és nem találtak semmit, viszont, amikor vissza akartunk menni az épületbe, kiderült, hogy Anna eltűnt.
- Micsoda? - Szinte sikoltva mondta ezt az egy szót.
- Kérem, anyuka, őrizze meg a nyugalmát, biztosan elkóborolt valahogyan. Az intézmény dolgozóinak nagy része őt keresi, és a rendőrség is nagy erőkkel itt van.
- Azonnal odamegyek - szedte össze magát, és letette a telefont.

Magára kapta a szandálját, közben arra gondolt, hogy jellemző, alig néhány hete jár egyedül Anna, és máris elszökik a bölcsődéből. Úgy látszik, Aryára hasonlít a kis rosszcsont, egyszer a szüleik is halálra rémültek, amikor a húga egyedül indult haza négy évesen az óvodából. Persze, lesz egy-két keresetlen szava az igazgatónőhöz is, hogy jobban kellene vigyázniuk a rájuk bízott csöppségekre. Csak találják meg minél hamarabb, megőrül, ha valami baj történik a kislányával!

Megint csörgött a telefonja, de csak Ramsay volt.
Most nincs ezzel sem időm, sem energiám foglalkozni - gondolta, és zsebre vágta a mobilt.
Miközben zárta az ajtót, az üzenetjelző hangot hallotta meg. Megnyomta a lift hívóját, de valaki éppen lefelé ment vele. Türelmetlenül dobolt a lábával, és várta, hogy felérkezzen a lift. Mikor elindult végre felfelé, kivette a telefont, hogy amíg feljön a lift, közben megnézze az üzenetet. Egy MMS üzenet volt, és amikor megnyitotta, rémületében kiesett a kezéből a telefon. Gyorsan felkapta a készüléket, és halálra válva meredt a kijelzőre.

A kép egy manapság divatos szelfi volt. A kamerába ketten mosolyogtak: Theon Greyjoy és Anna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése